Ik ben Eddy ‘t Jong wonend op Flakkee in de provincie Zuid-Holland. Mijn grootste hobby is fotografie. Het liefst fotografeer ik portretten, landschappen, bloemetjes, urbex en stillevens...ehm wat niet eigenlijk, alles heeft zijn schoonheid.
Portretten omdat ik het bijzonder leuk vind om met anderen samen te werken en het model zo natuurlijk mogelijk probeer vast te leggen, met daarbij een grote voorliefde voor beauty shots en fine art.
Landschappen vooral de ongerepte natuur. Niet voor niets is IJsland mijn favoriete vakantieland. En dichter bij huis: de slikken van Flakkee. de Kwade Hoek, Strand Ouddorp, Quackjeswater en Slikken van Heen worden regelmatig bezocht. Vooral met een mooie wolkenlucht ben ik eigenlijk niet te houden.
Macro fotografie is ook leuk om te doen, vooral de rust nemen om delen van bloemen vast te leggen. Ik ga dan ook graag naar het arboretum in Kalmthout, je bent dan al snel de hectiek van de wereld om je heen vergeten.
Urbex vanwege de schoonheid van de verlaten gebouwen en de spanning die het meebrengt om toch ergens stiekem in rond te lopen. Het komt er alleen de laatste tijd niet zo van.
Thuis ben ik in het bezit van een zgn. thuisstudio, voorzien van flitslampen met diverse licht vormers (softboxen, beauty dish en striplights) , diverse achtergronden (zwart/wit/fine art), een windmachine en een rookgenerator. Ik gebruik deze studio voor het maken van portretten (meestal half-body of gezicht) en stillevens met daarbij simulatie van het licht van de oude Hollandse meesters.
Back to Top