Contact

Ik ben Eddy ‘t Jong wonend op het eiland Flakkee in de provincie Zuid-Holland. Mijn grootste hobby is fotografie. Het liefst fotografeer ik portretten, urbex, stillevens en landschappen.

Portretten omdat ik het bijzonder leuk vind om met anderen samen te werken en het model zo natuurlijk mogelijk probeer vast te leggen, met daarbij een grote voorliefde voor beautyshots. Urbex vanwege de schoonheid van de verlaten gebouwen en de spanning die het meebrengt om toch ergens stiekem in rond te lopen. Landschappen vooral de ongerepte natuur. Niet voor niets is IJsland mijn favoriete vakantieland. En dichter bij huis zijn de slikken van Flakkee, deze zijn vooral mooi met dreigend slecht weer en met een mooie wolkenlucht die mooi spiegelt in het gladde en ondiepe water.

Bij de SKVR in Rotterdam heb ik een 45-tal lessen gevolgd. Ik heb hier de basistechnieken voor gevorderden doorlopen en de cursus portretten. Via internet (Youtube/PHlearn) leer ik voortdurend bij met de allernieuwste Photoshop en Lightroom technieken.

Thuis ben ik in het gelukkige bezit van een zgn. thuisstudio, voorzien van flitslampen met diverse licht vormers (octabox, beauty dish en striplights) , diverse achtergronden (zwart/wit), een windmachine en een rookgenerator. Ik gebruik deze studio voor het maken van portretten (meestal half-body of gezicht) en stillevens met daarbij simulatie van het licht van de oude Hollandse meesters.

 

Eddy 't Jong

 

Stuur een vraag via onderstaand formulier: